Gratis fragt ved køb af alle dashcams

Bedste Dashcam

Hvad er det bedste dashcam ?

Spørgsmålet om, hvad det bedste dashcam er, får vi ret tit. Selvom det er et simpelt spørgsmål, er svaret ikke så simpelt. Det bedste dashcam er nemlig det, der passer til ens ønsker og bil. Biler er så forskellige idag, så at vælge og installere et dashcam kommer an på behov og kan gribes an på mange måder. 

Over de sidste 5 år er der sket rigtigt meget på dashcam-markedet, og selvom der er kommet nye funktioner, er grundprincipperne de samme og når en produktionen stiger, så falder produktionsprisen og prisen på hardwaren. Det gør, at man nu kan få et FullHD dashcam, som giver en udmærket video til omkring 300kr.

Man skal huske på, at selvom et dashcam eller andet slags kamera er Full HD og optager i 1920x1080, så er det linsen, chippen og den bittrate som det kan levere, der rent faktisk bestemmer, hvor god videokvaliteten bliver. Derudover er der nogen videoproccesings metoder, samt nogen indstillinger/funktioner som WDR/HDR, Inferrød ovs., som kan gøre en video bedre under nogle omstændigheder. 

WDR vs HDR vs NightVsion vs Super NightVision

Er du lidt små forvirret over hvad du skal vælge, og hvad der er bedst og gør det til det bedste dashcam?  Lad os prøve og simplificere det lidt. Der findes mange måder og gøre natoptagelsen bedre på og de ovenstående er de 4 suverænt mest brugte.

Vi tager dem i rækkefølge fra den billigste måde til den dyreste

NightVision - Selvom Nightvision lyder godt, så er der en bagside af medaljen, da det der sker er at man skruer manuelt op for lys og kontrast i videoen, hvilket gør mørke mere synligt, men problemet med det er så når der kommer lys, som gadebelysning, modkørende biler, forankørende der bremser - vil deres lygter blænde videoen temlig meget. Derudover er det næsten altid en funktion man manuelt skal tænde.

Super Night Vision - Super NightVision gør det samme, men den gør det automatisk, og slår det fra når det ikke skal bruges. Derudover er pixels indelt så det kun er de mørke dele af videoen der lyses op. Så har man fx en forankørende der bremser, vil hans bremselys ikke forstyrre.

WDR/HDR - WDR står for Wide Dynamic Range og HDR står for High Dynamic Range, som i store træk gør det samme. Det betyder at dashcammet selv kan håndtere skiftende lys. Så om natten kan den lyse videoen op, og kører man i dagslys med solen imod sig og sollys direkte ind i linsen, kan den effektivt blænde ned.


Så hvad skal man vælge, hvis man vil have det bedste dashcam? Det kommer igen an på ens kørselsmønster og bil. Kører man næsten altid om dagen, er der ingen grund til at have noget specifikt til nat. Kører man tit om natten, men hvor der altid er gadebelysinng, er NightVision nok ikke optimalt. Så i vores mening har de bedste dashcam WDR eller HDR, da de giver den bedste all around video. 

Vi har selvfølgelig vores favoritter og ikke mindst dem der sælger mest, og vi har derfor samlet de 10 bedste dashcams her:

 

1. GWR1_V2 - 1499kr

Denne model er meget populær og den mest solgte model i den høje prisklasse. Leder man efter de bedste dashcam, som sidder skjult på ruden er GWR1_V2 en klar vinder. Dens antishake funktion er den bedste vi nogensinde har set og giver altid en video i topklasse. Det mest imponerende ved denne model er dens antiskake funktioner som altid giver en stabil video uanset kørselsmønster og bil, og ikke mindst dens evne til at holde fokus og levere en skarp videokvalitet i alt slags vejr. 

2. X8_V4 - fra 749kr

X8_V4 er en egen udvikling af Dcams.dk, baseret på, hvad vi mener er det bedste dashcam i flere varianter. X8_V4 fåes fra single-cam og helt op til DUAL Full HD med WiFi og GPS. Det giver en rigtig flot kvalitet og fungerer fremragende.

3.T5 - fra 499kr

T5 er et mini dashcam som kan sidde skjult i alle biler. En rigtig fornuftig løsning i den billige ende af skalaen som giver en brugbar video.

4. X1_V6 - fra 449kr

X1 er det mest solgte dashcam på verdensplan og med god grund. Det er værdien for pengene, der uden tvivl gør dette kan kåres som et af de mest populære dashcams. Igennem 4 år hos Dcams har vi været 6 revisioner igennem og det bliver bare bedre og bedre. 

5. T9_V2  - Fra 799kr

T9_V2 sidder skjult rundt om bakspejlet og med dens Sony linse giver det en absurd fantastisk videokvalitet og super værdi for pengene. Det er klart en favorit hos Dcams og en model vi er stolte af. Den fåes nu helt op til Dual FullHD.

6. T9_V2 Mini fra 499kr

T9 Mini er en lillebror til T9 for at kunne tilbyde samme design/funktion men til en billigere pris. Det er et meget populært intro dashcam da dens funktion er det samme som T9 men en marginal dårligere video kvalitet.

7. RX1 - 999kr

RX1 er endnu en egenudvikling fra Dcams, og er et godt bud på hvad vi mener er det bedste dashcam, uden for mange ekstrafunktioner, til den kunde, som blot ønsker et fantastisk video-kvalitet til en skarp pris. RX1 er en klon af GWR1_V2, men blot uden WiFi og GPS, for at kunne tilbyde det bedste dashcam i en lavere prisklasse.

8. X6a_V5 - 1499kr

X6a_V5 er en model vi har fulgt længe og dens design og byggekvalitet er det bedste vi har set. Lavet af aluminium og glas minder det mere om en mobiltelefon end et dashcam. Den kommer med en HD IPS skærm og er derfor optimal til at bruge som bakkamera sammen med sit dashcam. Du kan læse mere om bakkamera funktion her. X6a_V5 er i vores mening det bedste dashcam man kan få med med touchskærm, GPS og bagudvent kamera. En klar favorit. 

9. T10 - 1499 kr

T10 er det samme dashcam som GWR1_V2, dog med sugkop-montering i stedet for klæbepude, som GWR1_V2 har. De gør at det har mulighed for at sidde på lodrette ruder, som i lastbiler og varevogne. Dashcammet er ultra lille, så det fylder minimalt i ruden. Til erhvervs-chauffører er det uden tvivl det bedste dashcam, da det giver en uovertruffen kvalitet og kan sidde alle steder. Det kommer desuden med HDR funktion, hvilket ligesom ved GWR1_V2 gør at det kan levere et super skrapt billede ligegyldigt, hvilken type vejr man skulle være ude for. 

10 TCCC-55 - Fra 3999,-

TCCC-55 er et lastbilsystem, som er nyt i 2019. Vvervåg de blinder vinkler så du kan se, hvad der sker når du sidder bag rettet. Den generele tilbagemeldning fra lastbilshchaufføre er meget positiv. Systemet kommer med en 7" skærm, hvor man kan se op til 4 kameraer. I skærmen kan man sætte et SD kort på helt op til 128GB så man har rigeligt af plads til videofiler inden det overskriver sig selv igen.


For at vende tilbage til spørgsmålet om, hvad det bedste dashcam er, kræver det først og fremmest at vide hvad behovet, formålet og budgettet er. Hvis du er ude efter det bedste dashcam i alle situationer, så tag og snup en GWR1_V2 eller RX1; men er du ude på at finde det bedste dashcam til dig on din situation, så overvej hvad du vil bruge det til og hvad det må koste. Hos Dcams er mantraet at man skal have værdi for pengene. Det betyder, at du kan få et fint dashcam helt ned til 325 kr og noget af det bedste på markedet til 1499 og mere.

Er du fortsat i tvivl om, hvilket dashcam, som er det rette for dig? Eller har du spørgsmål til et eller flere specifikke produkter eller tilbehør? Tag en snak med vores medarbejdere via telefon, live-chat eller mail; så finder vi ud af det sammen.