Gratis fragt ved køb af alle dashcams

Dashcams?

Er dashcams og bilovervågning nyt for dig eller kunne du tænke dig at vide lidt om historien bag teknologien finder du det på denne side.


Historien bag dashcams

Dashcams har eksisteret i mange år, men blev først populære i 2013 da forsikringsselskaber i Rusland og Taiwan blev trætte af forsikringsvindel og "hit and run" ulykker, derfor satte mange selskaber at det var et krav at have et dashcam før man kunne blive kunde. Kort efter begyndte der at dukke videoer op på Youtube fra folk der havde optaget ulykker, rådden kørsel eller interessante ting på vejen og de blev hurtigt ekstremt populære hvilket kun gjorde at dashcam blev mere og mere populære i hele verden. I takt med flere og flere købte dashcams steg produktionen og prisen begyndte at falde. Udviklingen på teknologien steg naturligvis også og derfor begyndte man at kunne få FullHD dashcams hvor i mod kun et år før kunne man næsten ikke få andet end 720p modeller.

 

Hvordan virker dashcams?

Et dashcam fungere helt som et normalt videokamera med den forskel at det kan overskrive sig selv så man ikke selv skal manuelt tømme kortet for optagelser. Det er jo åbenlyst smart for når man først har monteret det og sat det til at optage skal man ikke røre ved det igen før en eventuel ulykke. Derudover har langt de fleste modeller en sensor kaldet en "g-sensor" der registrer hårde ryk i bilen. Den registere kun meget hårde ryk så hvis man er udsat for en alvorlig ulykke hvor man måske ikke har tid eller mulighed for at slukke for kameraet og gemme optagelsen. Hvis g-sensoren bliver udløst låser den optagelsen fra 20 sekunder før registreringen og 10 sekunder efter, også sikre man sig så at det ikke bliver overskrevet.

Det er 2 vigtigste funktioner i et dashcam og det der adskiller dem fra normale kameraer, derefter kommer en masse funktioner som natfunktion, WiFi, GPS, Bluetooth ovs, er du i tvivl om hvilket der passer til dit behov, så prøv og kig på vores købsvejledning


Hvad er ideen med dashcams?

Alle der har været involveret i en trafikulykke ved at det kan være svært at placere skyld for ulykken, og specielt hvis ens modpart nu ikke husker eller fortæller hvad der skete på samme måde som en selv. Derfor er der intet bedre end et videoklip af hvad der skete!

Man er selvfølgelig ikke i sin bil altid, så der kan sagtens komme skader på bilen mens man ikke er der, har man så et dashcam kan det være den har opfanget hvad der er sket.